Over Erawan


Hai! Ik ben Melanie Vonk en sinds september 2003 eigenaar van Erawan.

"In september 2003 ben ik gestart met Erawan: eerst aan huis en sinds 2011 op een mooie bedrijfslocatie in de binnenstad van Hoorn met twee behandelruimtes. Waarvan ik er 1 verhuur aan collega-ondernemers.

 

Al ruim 19 jaar help ik mensen met hun huid gezond te houden en krijgen. Mijn huid was zelf lang niet om over naar huis te schrijven. Na acne in mijn puberteit ging dit naadloos over in rosacea en het heeft me jaren gekost om dit in balans te krijgen. Het heeft me geleerd om holistisch te kijken want huidklachten zijn vaak een combinatie van verzorging, voeding, leefstijl en onderliggende emoties. 

Je kunt bij mij terecht voor diverse behandelingen voor huidklachten maar ook voor ontspanning en reiki. Als je goed in je vel zit werkt dat op alles door!"

 

 



Over Erawan: waar sta ik voor

Bij Erawan krijg je tijd en ruimte voor jezelf en iedereen verdient de beste versie van zijn/haar huid: je letterlijk goed in je vel voelen. 

 

Drie elementen staan centraal:

  • je huid
  • jij als geheel
  • en tijd en ruimte voor jezelf

Je huid

De huid is ons grootste orgaan en daarvan staat de gezichtshuid als enige altijd bloot aan invloeden van buitenaf. Hierdoor heeft de huid van het gezicht een andere structuur dan de rest en vraagt dus ook andere verzorging. 


Daarnaast hebben we te maken met andere omstandigheden dan vroeger waarbij vooral meer stress z’n uitwerking heeft op de huid. Hierdoor kan je huid uit balans raken of kunnen diverse huidproblemen ontstaan. Een gepersonaliseerd advies en behandelplan kan helpen om weer een mooie, gezonde huid te krijgen en/of te behouden. Iedereen verdient dus de beste versie van zijn/haar huid!

 

Jij als geheel

Tijdens de behandeling kijk ik niet naar één deel, maar naar jou als compleet plaatje. Dit betekent dat we ook kijken naar je leefstijl en je de ruimte krijgt om je verhaal te kunnen doen. Ik ben geen psycholoog maar bied je wel een luisterend oor als dat nodig is of ik kijk samen met jou naar mogelijkheden om je gezondheid te optimaliseren. Dit kan ook betekenen dat ik je doorverwijs omdat sommige zaken simpelweg niet bij mij thuishoren of dat ik het idee heb dat je meer baat zou hebben bij een andere aanpak.

 

Tijd en ruimte voor jezelf 

Het gevoel dat je even niets aan je hoofd hebt en energie kunt bijtanken. Een goede balans in jouw energie zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en dat je meer aankunt. Als je je goed en ontspannen voelt werkt dat door op je hele lichaam: dat voel je niet alleen, dat zie je ook.

 

De naam Erawan

Erawan betekent olifant in het Thais. Tijdens een rondreis door Thailand ben ik bij de Erawan-watervallen geweest: een prachtige plek die totale rust en ontspanning uitstraalt. Dat gevoel probeer ik over te brengen in de praktijk. Verder vind ik het belangrijk dat we zo goed mogelijk met onze omgeving proberen om te gaan. Dit betekent dat we alleen FairTrade-koffie en -thee schenken, zoveel mogelijk ecologische schoonmaakproducten gebruiken en zuinig proberen om te gaan met energieverbruik. 

 

Wil je ook een keer ervaren hoe het is om niets aan je hoofd te hebben en even volledig te ontspannen? Bel of mail dan gerust voor een afspraak. Je kunt ook direct online een afspraak inplannen.